Scooter tips / Knallert scooter defekt
Lav en defekt knallert eller scooter
Få tips til, hvad der kan være galt

Virker din knallert eller scooter ikke?

 
Eksempel på at lave en defekt knallert eller scooter
 
Defekt knallert
 

Se hvad der måske kan være galt med din maskine

Hvis du står i en situation hvor du ikke ved hvad der kan være galt med din scooter eller knallert, så se nogle af disse muligheder det måske kan være.
Knallert-scooter
 

Tjek om der er benzin på

Det gør du ved at se på speedometer, hive benzinslangen af og se om der kommer benzin ud eller også kan du se ned i tanken om der er benzin på.
Hvis det er gammelt benzin, kan det måske også skyldes at den ikke vil starte.
 

Undersøg forbindelser

Tjek om alt er sat rigtigt på og at der ikke er nogle løse forbindelser.
Det gør du ved at tjekke alle ledninger igennem og se om de passer sammen. Brug evt. måleudstyr til at måle om der er strøm igennem.
 
Forbindelser til stel eller andet kan være irret, hvor du kan tage en stålbørste eller sandpapir og pudse ir samt rust af.
 

Se om tændrøret slår gnist

Det gør du ved at tage tændrør af, ses under menupunkt "lav selv" og videre under "hvordan skifter man tændrør"
 
Når du har taget det af sætter du det på tændrørshætten igen, hvor du herefter sætter tændrørets gnist ende ned til stelforbindelse på knallerten 2. mm fra og kickstarter nogle gange. Hvis du kan se den slår en klar blå gnist imellem tændrør og stel, vil det betyde at der er stelforbindelse. Hvis den slår gnist få gange eller ved svag gnist kan det evt. skyldes løse & irret forbindelser, tænd spole eller andre årsager.
 
Tjek evt. tændrørshættens ledning ved at skrue tændrørshætten af ledningen og se om ståltråd kan ses i ledningen. Hvis du ikke kan dette, har du mulighed for at klippe 1 cm. af ledningen, så du kan se tråden og herefter skrue tændrørshætten på igen.
 

Tjek at cylinderen komprimerer

Det gør du ved at kickstarte et par gange på kickstarter armen. Hvis du kan mærke den spænder imod er det et tegn på at den komprimere fint. Hvis du ikke kan mærke stemplet komprimere er det et tegn på at stempel ringe kan være defekte eller at cylinderen evt. har kørt mange km.
 
I givet fald at du slet ikke kan træde kickstarter armen ned kan en hyppig årsag være at cylinder, stempel, eller krumtap er gået i stykker og skal skiftes. Du kan læse her hvordan man skifter cylinder?
 

Undersøg karburator og benzin tilførsel

Det gør du ved at give benzin slangen af karburatoren. (Den brede sorte ledning, som real) Hvis der kommer lidt benzin ud er det tegn på at der kan komme benzin i karburatoren.
 
Tag en skruetrækker eller fastnøgle og løsn mod uret på spændebåndet, som du kan se på studsen til karburatoren. Hiv herefter karburatoren ud, så du har mulighed for at skure de 2-3 skruer ud, som sidder i bundkaret af karburatoren.
 
Når du har gjort dette tager du bundkaret af, så du kan se 2 dyser. De løsnes begge med en flad skruetrækker. Dyserne tager du ud og kigger igennem. Der skal være fri passage i alle huller du ser, hvis der ikke er dette kan du puste dem igennem eller bruge rensebenzin og vatpind til dette. Du kan evt. også have en for stor eller lille dyse i alt efter motorens opbygning.
 
Svømmeren der sidder i bunden af karburatoren skal have mulighed for at flyde op og ned alt efter hvor meget benzin der er i karburatoren, hvis den ikke kan det, skal nål tages ud og samles ordenligt igen.
Klik hvis du vil have flere gode råd om at afmontere karburatoren eller vide hvordan man skifter karburator?
 
 
Der kan være andre ting der gør at dine maskine er defekt. Det er nemmest at finde fejlen når man er ved ens scooter og kan rode med tingende. Derfor er disse råd på siden mere overordnet set.
 
Du er her. "Defekt"
 

Forside
Gå til forsiden
Skift motordele
Læs mere her
Skift eldele
Læs mere her
Laker dine skjolde
Læs mere her
Spartel ridser væk
Læs mere her
Styling tips
Læs mere her
Lav en defekt knallert
Læs mere her
Tun opsætning og tips
Læs mere her
Slutsedler og annoncer
Læs mere her
Brugt knallert køb
Læs mere her
Scooter funktioner
Læs mere her
Scooter billeder
Se mere her
Information om os
Læs mere her
 
 
 
 
  Knallert grupper
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Se sociale knallert grupper
  Oppe over finder du siderne