Spørgsmål / Motordele / Hvordan skifter man cylinder?
Se tips til at skifte cylinder
Monter en ny cylinder

Hvordan skifter man cylinder?

 
Eksempel på at skifte en cylinder
 
Skift cylinder
 

Afmontering af det gamle tændrør

Hvis du skal bruge det gamle tændrør på den nye cylinder kan du følge instruktioner der er noteret i indlægget "hvordan skifter man tændrør?" inden du begynder på at afmonterer udstødningen og cylinderen.
 

Afmontering af din udstødning

Du afmonterer din udstødning, som beskrevet her "Hvordan skifter man udstødning?" Bagefter begynder du på at afmonterer cylinderen.
 

Afmontering af cylinder og stempel

Der sidder 4 møtrikker du skal afmonterer mod uret. Løsn dem en for en og herefter tager du topstykket stille og roligt af sammen med toppakningen. Cylinderen sidder nu løs og du kan hive den af med rolige bevægelser.
 
Du kan nu se stemplet og pinden. På dit stempel er der 2 låseringe i alt. En i hver side, som du kan afmonterer med en lille tang eller en flad skruetrækker. Pas på at de ikke springer væk når du afmontere dem. Herefter kan du skubbe pinden, som holder stempel og plejepind ud, hvor du nu står med stemplet i hånden.
 
Nu har du afmonteret den gamle cylinder/ stempel og er klar til at sætte det nye knallert kit på.
 

Montering af en ny cylinder og stempel

Du tager det nye stempel, låseringe, leje og pind ud af posen, og tager stempelringe på stemplet. Stempel ringene skal sidde den rette vej i forhold til kanten. Nu tager du stemplet ned til plejestangen, så du kan se igennem hullet i stemplet. Sæt nu pinden i imens du holder stemplet i den anden hånd. (Pilen på stemplets top skal vende ned mod cylinderens udstødnings-kanal.)
 
Når dette er gjort tager du låseringe og monterer en af gangen med hjælp fra en lille tang eller flad skruetrækker. Pas på de ikke springer væk! Bundpakningen monteres nu, hvor du efterfølgende sætter cylinderen stille og roligt ned over stemplet. Brug evt. lidt olie til at smøre cylinderen indvendig inden montering for at glide nemmere. Hold stempel ringene inde, så de glider ned i cylinderen.
 
Toppakningen sættes ned på cylinderen, hvor du herefter sætter topstykket på. Du monterer de 4 møtrikker og fastspænder dem tværs over hinanden, med uret indtil de sidder helt fast.
 
Sæt udstødningen på ved samme måde som du afmonteret den.
 
Du kan herefter spænde tændrøret i og sætte tændrørshætten på, så bør den være klar på vejene igen.
 

Brug af flydende pakning

Du kan eksempelvis tilfører flydende pakning mellem top og bund af cylinderen sammen med standard pakningerne. Det er for at være sikker på at den holder helt tæt. Husk det skal være varmebestandigt materiale du benytter.
 

Tilkørsel af cylinder

Når du har monteret cylinderen starter du din maskine op og lader den stå i tomgang i lidt tid. Når din knallert eller scooter er varmet op kan du kører en tur for at tilkører cylinderen. Kør stille og roligt uden at give bundgas i starten. Efter en del km. kan du stille og roligt begynde at lege lidt med gassen for at den vender sig til ydelsen og opsætningen. Pas på med at give bundgas i længere tid, så hellere varierer din kørsel lidt indtil cylinderen er kørt til.
 
Du kan evt. læse om cylinderens funktioner
 
Vi ønsker dig held og lykke med projektet!
 
 
Knallert og scooter cylinder 
 
 

Forside
Gå til forsiden
Skift motordele
Læs mere her
Skift eldele
Læs mere her
Laker dine skjolde
Læs mere her
Spartel ridser væk
Læs mere her
Styling tips
Læs mere her
Lav en defekt knallert
Læs mere her
Tun opsætning og tips
Læs mere her
Slutsedler og annoncer
Læs mere her
Brugt knallert køb
Læs mere her
Scooter funktioner
Læs mere her
Scooter billeder
Se mere her
Information om os
Læs mere her
 
 
 
 
  Knallert grupper
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Se sociale knallert grupper
  Oppe over finder du siderne